
הפיכת אתגרים לניצחונות: סיפור העברת עובדים עם טוויסט
במהלך העברה מתוכננת היטב מישראל לארה"ב, בעיות בלתי צפויות במבנה הארגוני עצרו את מעברו של עובד בכיר. ההסכם המפורט שלנו והגישה האמפתית הגנו על המשאבים והיחסים כאחד. הלקח? למרות שהסכם חזק הוא חיוני, הפרטים שבו יכולים להיות המפתח להתמודדות עם מכשולים בלתי צפויים.

מעסיק ישראלי ועובדת בכירה שלו סיכמו שהעובדת תצא לשלוש שנים של עבודה בארצות הברית, אצל חברת האם של המעסיק הישראלי. אלא, שלמרות כל התכניות וההכנות – אירוע מפתיע, לא מתוכנן, טרף את כל הקלפים.
העובדת מצידה התכוננה למעבר, מצאה מסגרות לילדיה, מקום מגורים חדש, והשלימה עוד אופרציה חיונית. רגע לפני המעבר, המעסיק נאלץ להשהות את המעבר עקב עצירת סיבוב גיוס השקעה משמעותי שתוכנן לחברה והתייתרות התפקיד של העובדת הבכירה.
מה עושים עם העובדת והמשפחה שלה שהתכוננה והייתה ממש רגע לפני העתקת החיים אל מדינה זרה?
ומה עושה החברה ביחס לעובדת, דרישותיה לכיסוי העלויות שהוציאה ואולי גם פיצוי על עוגמת הנפש שייתכן וספגה עקב ביטול התכניות?
עם הרבה הבנה וחמלה כלפי העובדת ומשפחתה, משרדנו ניהל מטעם המעסיק הישראלי את המהלך ביד רמה.
ההסכם שניסח הצוות שלנו לפני סיכום הדברים כלל תנאים קונקרטיים שבהם יצא הרילוקיישן אל הפועל. התנאים האלו – הם שחסכו משאבים וכסף ללקוח שלנו, המעסיק, והם גם שבסופו של דבר צמצמו את מידת עוגמת הנפש של העובדת.
עם זאת, למרות שבידי המעסיק היה הסכם רילוקיישן מצוין, יחסי האנוש והתדמית של הלקוח שלנו היו חשובים לא פחות - מה שהוביל אותנו לנהל משא ומתן עם העובדת ולהגיע להסכמות שמכבדות את כל הצדדים ולוקחים בחשבון גם את הפן האנושי והרצון להמשיך לעבוד יחד.
מה המסקנה? הסכם רילוקיישן הוא חשוב, אבל פירוט תנאים מיוחדים בו הם שיחסכו לכם כסף ובתקווה יצמצמו גם עוגמת נפש לצדדים.